Program

New Jazz From Finland | Katu Kaiku: Broken Piece – lemezbemutató (FI)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Adele Sauros - szaxofonok
  • Mikael Saastamoinen - basszusgitár
  • Erik Fräki - dob

Az ifjabb finn zenészgeneráció tagjaiból alakult Katu Kaiku trió a műfajok peremvidékén érzi magát igazán otthon: a modern jazzt a progresszív rock és a pop gondosan válogatott elemeivel egyesíti. Álomszerű, keserédes dallamok, kifinomult dinamikai árnyalatok és kidolgozott dobszólamok teremtenek meditatív, mégsem befelé forduló hangzásvilágot. Három magabiztos és kísérletező szellemű fiatal gondolatgazdag zenéje ez, amely gyógyírt kínál a hajszolt elmének.

A Katu Kaiku 2013 óta kalandozik a hangok végtelen univerzumában. Tagjai valamennyien a finn és nemzetközi jazzélet aktív szereplői, olyan együttesekben, mint az Olavi Louhivuori Superposition!, a VIRTA és az OK:KO. Második, nagy kritikai sikert aratott lemezük, a Luna (2019, Svart Records) elrugaszkodott a trió akusztikus-avantgárd gyökereitől, hogy elfoglalja méltó helyét a crossover jazz legfényesebb csillagai között. A zenei űrutazás fülbemászó dallamai és magával ragadó groove-jai ellenállhatatlanul repítik át a hallgatót a pop, az elektroakusztikus kortárs zene és a minimálzene közötti határokon. A Katu Kaiku harmadik albuma, a Broken Piece a finn Eclipse kiadónál jelenik meg 2022. november 4-én, a zenei anyagot az Opus közönsége ismerheti meg először élőben.

 

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2022 november 05 szombat