Program

Minden jegy elkelt | Nitai Hershkovits Trio (IL/US)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Nitai Hershkovits - zongora
  • Or Bareket -  nagybőgő
  • Amir Bresler - dob

"Igazi csoda" - így jellemezte a BBC Music Nitai Hershkovits zongorista-zeneszerzőt, aki mesterien ötvözi a szépséget a melankóliával. Repertoárja elsősorban saját művekre épül, amelyek tág teret hagynak a pillanat szabadságának. Hershkovits fiatal kora óta járja a világot, s szinte felsorolni is nehéz, hány neves színpadon fordult már meg: Village Vanguard, Salle Pleyel, Wiener Konzerthaus, l’Olympia, Alter Oper, North Sea Jazz Festival, Antibes Jazz Festival, Jazz à Vienne, Montreux Jazz Festival, Barbican Center, Tonhalle...

Nitai 2011-ben a nagybőgős Avishai Cohen együttesének tagja lett. Megszokhattuk, hogy innen rendre a legtehetségesebb zenészek dobbantanak a világhír felé, gondoljunk csak Shai Maestro, Omri Mor vagy Mark Guiliana nevére. Hershkovits három közös lemezt készített a trióval és Cohen más szimfonikus produkcióival. Azóta is rendkívül foglalkoztatott zenésznek számít: a Malmői Szimfonikusok és a Stuttgarti Kamarazenekar mellett Theo Bleckmann, Mark Turner, Marcus Gilmore turnéin és lemezein működött közre, csak néhány példát említve.

New Place Always című új lemezén időtlen, mégis frissnek ható melódiák szólalnak meg, melyek úgy csengenek vissza a fülünkbe, mintha népdalok lennének. Nitai afrikai gyökereit ugyanúgy felfedezhetjük bennük, mint a nyugati zene harmónianyelvét. A szólózongorára írt album Tel-Aviv legelfoglaltabb producerével, Rejoicerrel közösen készült, aki a funk, hip-hop, breakbeat és jazz határterületein mozog. A kompozíciókat az Opus Jazz Clubban a Nitai Hershkovits Trio emeli újabb magasságokba, Or Bareket nagybőgős és Amir Bresler dobos kreatív lendületével.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2019 március 19 kedd