Program

Ohad Talmor's Newsreel (US)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Ohad Talmor - tenorszaxofon
  • Shane Endsley - trombita
  • Miles Okazaki - gitár
  • Jacob Sacks - zongora
  • Demian Cabaud - nagybőgő
  • Dan Weiss - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek.
Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Az egyedi hangú zeneszerző és improvizatőr Ohad Talmor zenéje erőteljes, mely a felkavaró szövegrészek és a lírai szakaszok között táncol, zökkenőmentesen integrálva a különböző zenei formákat. A szaxofonista ’95-ben költözött New Yorkba zenetanulás céljából, és azóta a brooklyni, kreatív jazzszcéna egyik mozgatórugójává vált. Olyan zenészek számára komponál vagy játszott velük együtt, mint Lee Konitz, Steve Swallow, Kurt Rosenwinkel Adam Nussbaum vagy Jason Moran. A nagyszerű stílusérzékkel bíró Talmor leginkább ötletes és kiemelkedő rögtönzéseiről híres, de az utóbbi években széleskörű figyelmet vívott ki magának zeneszerzői képességeivel, és kifinomult hangszereléseivel is. Newsreel elnevezésű hatosfogatában régi utastársaival dolgozik együtt: Jacob Sacks (zongora), Miles Okazaki (gitár), Shane Endsley (trombita), Matt Pavolka (bőgő) és Dan Weiss (dob) még manhattani tanulmányai során voltak iskolatársai. „A zenekarom tagjai a barátaim, akikhez nagy alkotói bizalom és kötelék fűz. Ez a személyes oldala, ami legalább olyan fontos számomra, mint a zenei aspektusa a dolgoknak. A zenészek mindegyike nagy formátumú művész, aki meggyőzően képes játszani – ez egyáltalán nem könnyű, ráadásul zökkenőmentesen mozognak a különböző műfajok között: legyen szó jazzről, észak-indiai tradicionális, avagy kortárs zenéről” – nyilatkozta Ohad Talmor. A formáció előző, Long Forms című albuma egyetlen koherens projektbe sűríti a Talmor zenei univerzumát benépesítő különféle hatásokat. A zenei anyag, ahogy arra a cím is utal, hosszú formátumú kompozíciókra fókuszál: a kompozíciók egy kivételével egy-egy nagy múltú zenei tradícióból merítenek, és minden darab egy zenei ötlet kibontása, mely teret hagy az improvizatőrök számára az absztrakt felfedezésére és a személyes hang kibontására. A trió legújabb albuma, a Mise en place pedig néhány héttel az Opus-beli koncert előtt lát napvilágot az Intakt Recordsnál, így a magyar közönség az elsők között hallhatja annak zenei anyagát.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2021 november 20 szombat