Program

Polska Jazz | 6. Lengyel Jazz Fesztivál | Piotr Budniak Essential Group (PL)

In memoriam Tomasz Stańko
20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Szymon Mika - gitár
  • Wojciech Lichtański - altszaxofon
  • Kajetan Borowski - zongora
  • Piotr Narajowski - nagybőgő
  • Piotr Budniak - dob

A Piotr Budniak Essential Group 2014-ben alakult a lengyel jazz-színtér feltörekvő tehetségeiből. A rákövetkező évben már meg is jelent bemutatkozó albumuk, a Simple Stories About Hope And Worries, melyet a lengyel Jazz Forum és JazzPress magazinok olvasói egyaránt az év egyik legjobb lengyel albumának választottak. Szintén még 2015-ben a csapat előkelő helyezést nyert a Krakkóban megrendezett Nemzetközi Jazz Juniors Fesztiválon. Into the Life című, tavaly megjelent második albumukat a kritikusok és a közönség egyaránt hasonló lelkesedéssel fogadta. Idén tavasszal The Days of Wine And Noises címmel egy koncertalbummal rukkoltak elő, amelyen a csapat hangzását vendégként a New York-i jazz színtér közismert figurája, a cseh David Doružka árnyalta gitárjátékával.

Piotr Budniak dallamos, sodró, levegős és melegséggel teli kompozícióiban a magas művészi színvonal és a közérthetőség elegánsan illeszkedik egymáshoz. Az együttes olyan jelentős lengyel fesztiválokon szerepelt már nagy sikerrel, mint a Jazz in the Ruins, Róże Jazz Festival, zJAZZd, Jazz in the Museum, Monte Verde Jazz, vagy a Jazz Juniors. Fellépéseiken a lengyel jazz olyan kiválóságai vendészerepeltek már, mint Piotr Wojtasik, David Doružka, Dániel Varga és Michał Sobierajski.


A 6. Polska Jazz Fesztivál a lengyel függetlenség és államiság visszaszerzésének 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi eseménysorozat része.

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
6Kép
2018 november 10 szombat