Program

Polska Jazz | Vas/Bukowski/Szmańda Trio (HU/PL)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Vas Bence - Hammond orgona
  • Dominik Bukowski - vibrafon
  • Krzysztof Szmańda - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek.
Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A Vas/Bukowski/Szmańda Trio új és szokatlan felállásban játszó formáció, amely Vas Bence, a közelmúltban Lengyelországban letelepedett magyar orgonista kezdeményezésére alakult meg, és repertoárjának túlnyomó részét saját kompozíciók alkotják. A zenekar fő erőssége a három tag karakteres, egyedi játékstílusában rejlik, ami egyedülálló hangzást biztosít a zenekarnak. Bemutatkozó albumuk, az Open-Closed Principle 2022-ben jelent meg a lengyel SJ Records gondozásában. A lemezt a pandémia során megtapasztalt bezártság ihlette, amelynek során a zárással kapcsolatos kifejezéseket Vas Bence megpróbálta átültetni a zene nyelvére. Eközben ismerkedett meg az informatika open-closed principle, vagyis nyílt/zárt elv terminusával is, amely a zenekar munkamódszerében kompozíció és improvizáció viszonyára is alkalmazható: a leírt darabok eredeti koncepciója változatlan marad, ám az újabb ötletek, reakciók és közös improvizációk tovább alakítják a zenei anyagot.

 

Jegyek 3200 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2023 szeptember 01 péntek