Program

Red Stones Quartet

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Vörös László - zongora
  • Szaniszló Richárd - vibrafon
  • Bögöthy Ádám - nagybőgő
  • Hidász Tamás - dob

A Red Stones Quartetet Vörös László zongorista, zeneszerző hívta életre 2018-ban. Kompozícióit a modern modális jazz, a post-bop és a fusion jazz jegyei jellemzik, amelyekhez a folyamatos útkeresés és újító szándék frissessége, míg a merész motívumok és meglepő harmóniai fordulatok mellé magas fokú zeneiség és az ebből fakadó befogadhatóság társul. A kvartett repertoárjában a dallamosság, az érzelemgazdagság, a játékosság és a tudatos építkezés egyszerre van jelen. 2020-ban a zenekarvezető Antré című kompozícióját a világ 50 legjobb jazz-szerzeménye közé válogatták az International Songwriting Competition versenyén, amelyen Vörös László így középdöntőbe jutott és másodmagával képviselte Magyarországot.

A kvartett megszólalása kuriózumnak számít a hazai jazzszínpadokon. Intenzív és karakteres zenei világát a lendület és a kreativitás emeli még magasabb szintre, amelyhez Vörös László izgalmas kompozícióin túl Szaniszló Richárd virtuóz vibrafonszólói, Bögöthy Ádám melodikus bőgőjátéka és Hidász Tamás összetett, színes ritmikái is hozzájárulnak.

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2024 június 27 csütörtök