Program

ELMARAD | Space Galvachers feat. Olivier Araste (FR)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Clément Janinet - hegedű
  • Clément Petit - cselló
  • Benjamin Flament - ütőhangszerek
  • Olivier Araste - ének, ütőhangszerek

Kedves Vendégeink!
Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a koncert a zenekar döntése alapján elmarad. Az online megvásárolt belépőjegyek árát az InterTicket Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen vásárolt jegyeket a BMC jegypénztárában válthatják vissza. Kérjük, kövessék figyelemmel weboldalunkat a további programokkal kapcsolatban.
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük:
Budapest Music Center

A fiatal francia jazzgeneráció kiemelkedő hegedűse, Clément Janinet – aki két másik formációjával, az O.U.R.S. és a La Litanie des Cimes zenekarokkal a közeljövőben a BMC Recordsnál jelentet meg lemezt – ezúttal erősen világzenei beállítottságú együttesével, a Space Galvachers trióval hív táncba. A trió mindhárom tagja aktív kapcsolatot ápol mali zenészekkel, griot énekmondókkal, ide vezethető vissza zenéjük afrikai, ritmikus karaktere. Ehhez az önmagában is hatalmas energiával bíró, modern világzenei, world-jazz trióhoz csatlakozik a Réunion-szigetek énekes-ütőhangszeres sztárja, Olivier Araste, hogy közösen egy farsangi hangulatot megelőlegző koncertet, jazz-bacchanáliát rendezzenek az Opus Jazz Clubban.

Lo Swar címet viselő, közös programjuk két galaxis fúziója, olyanoké, amelyeknek pályája egyébként talán soha nem keresztezné egymást. A Space Galvachers tagjai a jazz és az improvizált zene gyermekei, akik olyan zenészek mellett edződtek bele az afrikai és arab zenei kultúrákba, mint a kameruni Blick Bassy, ​​a mali Ballaké Sissoko, az arab származású Naïssam Jalal vagy akár a Grammy-díjas mali zenész, Oumou Sangaré, míg Olivier Araste a modern réunioni zene képviselője, a tradicionális maloya zene megújítója. Az ekképpen kvartetté bővült formáció olyan "alkonyati dalokkal" érkezik az Opus Jazz Clubba, amelyeket a réunioni szóbeli költészet, a fonnkér tradíció, misztérium és a blues táplál. A Space Galvachers és Olivier Araste célja egy képzeletbeli, modern folklór létrehozása a kreol kultúra jegyében. Közös koncertjükön az álomvilág transzába kerülhetünk, oda, ahol a nappal és az éjszaka közötti, keskeny szakadékban bármi megtörténhet.

Galéria
3Kép
2022 január 20 csütörtök