Program

Várallyay Petra

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Várallyay Petra - zongora, ének, hegedű

Várallyay Petra szólóprojektjével visszatérő fellépő az Opus színpadán. Karakteres zenéjét a modális jazz harmóniavilága, a balkáni zene aszimmetrikus lüktetése és távol-keleti hangrendszerek egyaránt inspirálják. Egyéni játékmódjában a kortárs zenei hangszíngazdagság éppúgy jelen van, mint a népzene beszédszerűsége, a jazz kötetlensége vagy a rockzene nyerssége. Szólókoncertjén fontos szerepet kap az élő loopolás, új dimenziót nyitva a hangszerek és énekhang színpadi megszólalásában. A pillanat varázsában születő zenei anyag egyaránt épít konkrét kompozíciós elképzelésekre és improvizációra, így lesz egy szál énekhangból polifonikus kórushangzás, melankolikus hangképekből dinamikus zenekari megszólalás – az ismétlődés és megismételhetetlenség izgalmas kettősségében.

Várallyay Petra jazz-zongora, jazzének, klasszikus hegedű és jazz-zeneszerzés tanulmányait a budapesti Bartók Konziban, a Zeneakadémián, valamint a hollandiai Conservatorium Maastricht jazz tanszakán végezte. Alkotóként és előadóként ugyanúgy jelen van az underground zenei szcéna kultikus koncerthelyszínein, mint a legnívósabb hangversenytermek színpadán, dolgozott már Bobby McFerrinnel és Yo-Yo Mával, fellépett számos hazai és külföldi fesztiválon a műfajok széles spektrumát bejárva. 2014-ben alakult progresszív fúziós jazztriójával számos nemzetközi elismerést tudhat maga mögött, köztük a 2017-es Sibiu International Jazz Competition „Best Instrumentalist” díját, valamint Deadline Haze című lemezükkel a független előadók és alkotók elismerésére létrehozott Independent Music Awards (USA) közönségdíját. Az elmúlt években Orszáczky-díjat, Junior Artisjus és Junior Prima díjat, valamint a Vukán György által alapított zongoraimprovizációs verseny fődíját, a Creative Art díjat vehette át.

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 3200 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2024 március 14 csütörtök