Program

3 x j(A)zz! | Purple Is The Color (AT/CZ)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Simon Raab - zongora
  • Štěpán Flagar - szaxofon
  • Martin Kocián - nagybőgő
  • Michał Wierzgoń - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek.
Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

„A jazz Beatlesévé válni” – valami ilyesmi a tréfásan megfogalmazott célja az osztrák-cseh Purple is the Color zenekarnak. Erre jó esélyük is van, miután az osztrák jazz kultikus zongoristája, Simon Raab által vezetett formáció a megszokott jazz-attitűdtől gyökeresen eltérő felfogással alkot, így a zenéjük által okozott élmény is közelebb áll egy könnyűzenei koncertéhez. Zsigerileg hat, ugyanakkor az ínyenc-jazzközönség számára is tartogat kihívásokat és meglepő fordulatokat, éppen a különböző stíluselemek szokatlan házasítása okán.

Első lemezükkel, az Unmasked című, nagy sikerű albummal máris közel kerültek a műfaj Olümpusz-hegyéhez, az EPIC című második albumukkal pedig (mely a bécsi Session Work Recordsnál látott napvilágot) egy újabb hatalmas lépést tettek efelé, hiszen az ezen szereplő élénk színekkel, posztmodern megközelítésmóddal már a nemzetközi színtéren is sikerült feltűnést kelteniük. A zenekart az osztrák zongorista, Simon Raab hívta életre a szaxofonos Štěpán Flagar, a bőgős Martin Kocián és a dobos Michał Wierzgoń társaságában, akik ezen a lemezen még az előző lemeznél is nagyobb mértékben járultak hozzá saját szerzeményeikkel a hangzásvilág kialakításához. A Purple is the Color új albuma az ötletek játékos szintéziséről szól. Az EPIC tíz lebilincselő történetet mesél el, miközben a kísérletezés terén is több csúcspontot ér el. Az eredmény intenzív, inspiráló és gyönyörű. 

www.purpleisthecolor.com

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2021 december 08 szerda