Program

3 x j(A)zz! | Shake Stew (AT) - MINDEN JEGY ELKELT!

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Lukas Kranzelbinder - nagybőgő, guembri
  • Astrid Wiesinger - altszaxofon, stritch
  • Johannes Schleiermacher - tenorszaxofon
  • Martin Eberle - trombita
  • Christian Wendt - nagybőgő
  • Nikolaus Dolp - dob, ütőhangszerek
  • Herbert Pirker - dob, ütőhangszerek

Idén már ötödik albumával jelentkezik a mára jelenséggé vált osztrák Shake Stew. A Heat című lemezen zenei világuk teljes pompájában ragyog fel: fülbemászó, látszólag egyszerű dallamok lépésről lépésre fokozódnak egyre sűrűbb ritmusok őrjöngő orgiájává. A két dobosból, két nagybőgősből és három fúvósból álló zenekar hangszer-összeállítása szokatlan, ám egyúttal elengedhetetlen alkotóeleme annak a magas energiájú hangzásnak, amely akár a Shake Stew védjegyének is nevezhető, és hírnevük alapját képezi. A felállást guembri (marokkói basszuslant) és fuvola egészíti ki, még több telítettséget kölcsönözve a hangok komplex egyensúlyának és egybeolvadásának.

A Shake Stew 2016-os bemutatkozása a saalfeldeni jazzfesztiválon, s az azt rövidesen követő The Golden Fang című debütáló albumuk látszólag a semmiből robbant be az európai jazzéletbe. A hipnotikus afrobeat és a jazz groove-ok hihetetlen energiájú elegyéből alkotott zenéjük nemcsak a hazai porondon, de Európa-szerte is azonnal ismertté tette őket. Az üstökösként felfelé ívelő pályájú fiatal bőgős, Lukas Kranzelbinder vezette csapat élő fellépései minden alkalommal tűzbe hozták közönségüket, amit második lemezük, a Rise and Rise Again – a karizmatikus londoni szaxofonos, Shabaka Hutchings vendégszereplésével – még tovább fokozott. 

2019-ben a Shake Stew harmadik, Gris Gris című stúdióalbumával folytatta neves német díjakkal szegélyezett diadalmenetét. Mivel a zenekar félmegoldásokkal sohasem érte be (az album első kislemeze például 19 perces), a Gris Gris dupla album lett abból, ami a legjobb bennük: tüzes jazz és transzszerű groove-ok, táncra hívó pulzálás és spirituális jazz kitörések magas oktánszámú keveréke.

 

Jegyek 2900 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2022 december 10 szombat