Program

계수정 sOo's Collage Band (KOR)

21:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • sOo-Jung Kae - piano
  • Minhee Park - voice
  • Somin Kim - traditional Korean percussion
  • Chang U Choi - double bass
  • Kyung-ho Sohn - drums

 Kae sOo-Jung (계수정) zongorista-zeneszerző egyike a dél-koreai kreatív, kísérleti zenei élet vezető művészeinek. Diplomáját a koreai Yonsei Egyetem klasszikus zongora szakán szerezte meg, ezt követően az Egyesült Államokban a Berklee College of Music és a Boston Konzervatórium hallgatójaként folytatta tanulmányait, szintén zongora szakon. Folyamatosan új zenei kifejezőeszközöket keresve gyakran működött együtt más művészeti ágak – tánc-, film- és képzőművészet – képviselőivel, melynek egyik kiemelkedő példája volt a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2007-ben díjat nyert With the Girl of Black Soil című koreai filmhez nyújtott zeneszerzői tevékenysége. Sajátos előadói stílusát számos neves fesztivál és koncerthelyszín közönsége ismerhette meg szerte a világon – az Amerikai Egyesült Államoktól kezdve Kubán, Németországon, vagy Portugálián át egészen Japánig.

Egészen egyedülálló, a 20. századi klasszikus jazz, improvizációs, koreai tradicionális és punk zene műfajait ötvöző stílusuknak köszönhetően Kae sOo-Jung és együttese, a 계수정 sOo's Collage Band 1999 óta a nemzetközi zenei színtér elismert szereplője. Idei őszi turnéjuk során első ízben Magyarországon is bemutatkoznak, az Opus Jazz Club színpadán. Budapesti koncertje során Kae sOo-Jung zongorajátékához a zenei területek széles skálájának kiemelkedő képviselői adják hozzá saját egyéni zenei ízeiket. Az énekes Park Minhee (aki a koreai tradicionális lírikus zene, a „gagok” és a tradicionális versek műfaja, a „sijo” specialistája) és a tradicionális koreai ütőhangszereken játszó Kim Somin mellett a jazz-bőgős Choi Chang U és a legendás koreai rock ‘n’ roll dobos, Sohn Kyung-ho teszik teljessé a különleges zenei élményt.

Az együttes műsora a tangó, a jazz, a kortárs, a klasszikus és a tradicionális koreai zenét ötvöző szabad improvizációkra épülő saját repertoárjukból áll össze. A programban szereplő Panic című számukat Bartók Mikrokozmoszának egyik darabja, a 3324 Tango címűt pedig Astor Piazzolla inspirálta, míg a 2121 című darabjuk elsősorban a hagyományos koreai dob, a „janggu” különleges ritmusaira épül. 

Jegyek 1300 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

október 07 szombat