Program

Cseh Ősz | Clarinet Factory (CZ)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Jindřich Pavliš - klarinét, kontrabasszus klarinét
  • Jiri Javurek - klarinét
  • Petr Valášek - basszusklarinét
  • Vojtěch Nýdl - klarinét, ének

A Clarinet Factory Pipers címet viselő programja négy klarinétjátékos történetét meséli el, akik tinédzser koruk óta ismerik egymást. Arról szól, amit zenei utazásaik során tapasztaltak. Egy történet az emberekkel való találkozásokról. A kultúrákról, tájakról és ételekről, na meg természetesen a zenéről. Arról is mesél ez a zene, hogy mikét leltek otthonukra a zenekar tagjai. Történeteket mond a veszteségeikről és a nyereségeikről, miközben kísérleteznek a műfajok keverésével is. Mesél stílusokról és azokról a zenészekről, akiket szeretnek, és akik inspirálták őket. Jindrich Pavlis, a zenekar vezetője így mutatta be ezt a zenei világot: “Szeretjük a cseh és a morva népdalokat, mert mindannyian olyan családban nőttünk fel, ahol együtt énekeltünk és játszottunk. És szeretjük a világzenét, a kultúrák és nemzeti tradíciók sokféleségét. Szeretjük Smetana klasszikus zenéjét, Dvořákot a szenvedélyéért, Debussyt a színekért és Bachot az időtlen rendért. És a kortárs zeneszerzőket a bátorságukért. Csodáljuk Miles Davist, valamint a hagyományos big bandeket. Szeretjük a rock- és popzenekarokat titokzatos energiájukért, törzsi ritmusaikért és fantasztikus hangzásképükért. Kompozícióink, improvizációink és dalaink mindezekre reflektálnak, amit fent leírtunk. És ami fontos, a darabok mindig csapatmunkában születnek”.

A Clarinet Factory tagjai nemcsak klarinétosok: mindannyian tudnak énekelni vagy más hangszeren játszani, és ezeket a képességeiket be is építik a zenekari hangzásba. Vojtech énekel és dalokat ír dalszövegekkel és dallamokkal, Ludek a minimalista struktúrákon dolgozik, Pepino a basszusgitárt, dobokat vagy szaxofonokat utánoz basszusklarinéton. És Jindrich az a személy, aki gondoskodik arról, hogy ezeket a különböző elemeket és személyiségeket egybegyúrja. És mindannyian használnak elektronikát, loopereket és különféle effekteszközöket, hogy a hang mélyebb, gazdagabb vagy titokzatosabb legyen.

www.facebook.com/ClarinetFactory

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2021 november 18 csütörtök