Program

Vandermark-Grencsó-Harnik-Kern Quartet (US/HU/AT)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Grencsó István – fúvósok
  • Elisabeth Harnik – zongora
  • Ken Vandermark – fúvósok
  • Didi Kern – dob

A Grencsó István fúvós (HU), Elisabeth Harnik zongorista (AT), Didi Kern dobos (AT) és Ken Vandermark fúvós (US) alkotta nemzetközi kvartett 2021 novemberében kezd együtt koncertezni és stúdiózni magyarországon.

A kvartett széleskörű zenei tradíciókat szándékozik egyedi amalgámmá ötvözni. Grencsó a magyarországi avant-garde muzsika kompromisszumokat nem ismerő mestere évtizedek óta; Harnik az osztrák új zene és improvizáció egyik központi alakja; Vandermark az amerikai szabadzenei színtér egyik legtermékenyebb prominens tagja; Didi Kern pedig az osztrák kísérleti szcéna sűrűn foglalkoztatott alakja, aki a free jazzben legalább annyira otthonosan mozog, mint a noise, rock, technó műfajában. 

A zenei anyag Grencsó és Vandermark kompozícióiból áll majd, amelyeket kifejezetten a kvartett számára írtak. A megvalósítás a tiszta improvizáció formájában történik majd. 2022 áprilisában európai turnét terveznek, amelyen bemutatják majd az addigra megjelenő első lemezüket.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2021 november 17 szerda