Program

Jazzy Live│Oláh Szabolcs & Cseke Gábor Duó – Lemezbemutató koncert

21:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Oláh Szabolcs - gitár
  • Cseke Gábor - zongora

 A duó 2016-ban alakult az évek óta különböző formációkban együtt játszó két muzsikus részvételével. A ritka felállásnak ugyan vannak példái a jazztörténetben, mégis újszerű hangzást képviselnek, hiszen Oláh Szabolcs kifejezetten erre a formációra komponálta a zenét. Az igazi zenei és lelki egymásra találás gyümölcseként 2017 szeptemberében Message From the Sun címmel jelenik meg a duó albuma, melynek bemutatójára az Opus Jazz Clubban kerül sor. Hangzásuk finom, rendkívül dallamos, ugyanakkor dinamikus, koncertjeiken újra- és újraalkotva a mély érzelmi töltetű témákból kiinduló improvizációkat.

Oláh Szabolcs 2005-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-gitár szakán. A Szolnoki Dóra Quintet és a Fekete-Kovács Quintet mellett többek közt a Modern Art Orchestrában, valamint Szőke Nikoletta Triójában és Szendőfi Balázs Piccolo Inn nevű zenekarában hallhatta gitározni a közönség. Meghatározó volt számára Dés András Triója és saját, 2002-ben alapított formációja, az Oláh Szabolcs Quartet is. A zenekarvezetőt a gitározással párhuzamosan mindig is foglalkoztatta a zeneszerzés. Saját quartetje mellett évekig a Modern Art Orchestra egyik szerzője, hangszerelője volt. A Dés András által létrehozott Konzervnyitó Akciócsoport meghatározó zenekar volt Szabolcs számára, folyamatos zeneszerzésre inspirálta. Munkásságát számos díjjal jutalmazták, így többek között 2004-ben a Magyar Jazz Szövetség versenyén a legjobb hangszerelő díját nyerte el, illetve ugyanezen a versenyen 2014-ben övé lett a legjobb kompozíció. Gitárosként 2008-ban Artisjus díjat kapott a magyar zeneművek bemutatásában végzett tevékenységéért. 2016-ban az International Songwriting Competition döntőse volt. Quintetjével négy év alatt három albumot jelentetett meg 2013 és 2016 között, melyek mind a szakma, mind a közöség körében elismerésnek örvendenek.

szabolcsolahmusic.com   

Jegyek 1300 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Galéria
2Kép
október 13 péntek