Program

Madras Special – New Generation (IN/DE/HU)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Ramesh Shotham - dob, ütőhangszerek
  • Lantos Zoltán - hegedű
  • Sebastian Müller - gitár
  • Reza Askari - nagybőgő

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A mai Európában dübörög a kreatív zene: különleges hangzások szűrődnek át Londonból, Párizsból vagy akár Barcelonából, és egyre erősödő motívumok hallatszanak, amelyek hozzájárulnak a kontinens kulturális diverzitásához. Ilyen hangzások és motívumok szülőhazája Köln, Ramesh Shotham ütőhangszeres otthona is. Ramesh Indiában született, Chennai (korábban Madras) zsibongó nagyvárosában, amely a karnatikus zene, vagyis a dél-indiai klasszikus zene fővárosa is egyben. Ebben a hihetetlenül kifinomult tradícióban nőtt fel és tanulta ki a komplexitásáról ismert ritmusnyelvet, illetve a hozzátartozó különleges hangszercsaládot, amelynek tagja a mridangam, a tavil, a ghatam és a kanjira is. Ramesh a nyolcvanas években költözött Európába, és azóta is a karnatikus zene egyik karizmatikus nagykövete. Pályafutása során a legkülönbözőbb muzsikusokkal dolgozott, mint például a libanoni oud-virtuóz Rabih Abou-Khalil, a jazzprovokatőr Steve Coleman, Charlie Mariano, a bengalurui Karnataka College of Percussion, a Carla Bley Big Band vagy a WDR Big Band. Turnézó zenekara, a Madras Special élő zenemandalát teremt különleges, az európai fülnek szokatlan skálákkal és ritmusokkal, amiben két kölni jazzmuzsikus, az iráni származású Reza Askari és a német Sebastian Müller, valamint a budapesti Lantos Zoltán eleven egyénisége is fontos szerepet játszik.

 

Jegyek 3200 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2023 május 17 szerda