Program

Santa Diver | Pozsár Máté – Kováts Gergő – Ajtai Péter Trió

Kettős koncert
20:00
Opus Jazz Club
Műsor:

20:00 - 20:50 Santa Diver

21:00 - 21:50 Pozsár Máté, Kováts Gergő, Ajtai Péter Trió

Közreműködik:
  • Kézdy Luca - hegedű
  • Szesztay Dávid - basszusgitár
  • Szegő Dávid - dob
  • Pozsár Máté - zongora
  • Kováts Gergő - szaxofon
  • Ajtai Péter - nagybőgő

Augusztus első hétvégéjén két kettős koncert keretében négy, egymástól eltérő zenei világ találkozására kerül sor az Opus Jazz Clubban. Ami mégis közös mindegyikükben, az a kiemelkedő kreativitás, a markánsan egyéni zenei arculat, s a folyamatos megújulásra való törekvés.

A Santa Diver formációt 2006-ban alapította Kézdy Luca jazzhegedűs és Szesztay Dávid multiinstrumentalista, zeneszerző; a trió harmadik tagja pedig Szegő Dávid dobos. A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, world music, és a szabad zene metszetében talált meg. Hangzásukat meghatározza a rendhagyó felállás (hegedű-basszusgitár-dob), Kézdy Luca különleges, narratív hegedűjátéka, színes és dallamos basszus szólamok, és az apró, izgalmas történésekkel teli, mégis energikus dobolás. Eddig három lemezük jelent meg, jelenleg következő albumukon dolgoznak.

Pozsár Máté, Kováts Gergő és Ajtai Péter pályájuk eleje óta folyamatosan dolgoznak együtt különféle formációkban (KAMP, Pozsár Máté Szextett, Baló projekt, stb.) Elsősorban a szabad improvizált zene és kreatív zene felől közelítik meg a jazzt. Dob nélküli triójukban saját kompozíciókat játszanak és saját improvizációs rendszerekben rögtönöznek. Pozsár Máté szextettjének, Ajtai Péter nagyzenekarainak és Kováts Gergő zenéjének hangzása egyaránt jelen van triójukban.  

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2019 augusztus 02 péntek