Program

Théo Ceccaldi – Roberto Negro (F)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Théo Ceccaldi - hegedű
  • Roberto Negro - zongora

„Zseniális duó”, „elejétől a végéig lélegzetelállító”, „Théo Ceccaldi olyan mesterien játszik a hegedűn, hogy mindazt felülírja, amit eddig erről a hangszerről tudtunk. Roberto Negro zongorajátékában pedig egy költő lakozik” „Théo Ceccaldi és Roberto Negro együttjátéka szinte meghaladja értelmünket” – íme néhány idézet az alig egy-két hete a Les Victoires du Jazz 2017 által az „Év Felfedezése” díjat elnyert Théo Ceccaldi hegedűművész és Roberto Negro zongoravirtuóz jókedvűen ikonoklasztikus duójáról. Danse de Salon című programjuk igencsak gondolatébresztő és kérdésfeltevésekre ösztönző zenét kínál a közönség számára: Perdüljünk táncra? Mi ez – kamaramuzsika vagy valami őrült szabad zene? Vagy talán mindez együtt? Egy biztos: Theo Ceccaldi és Roberto Negro kényeztetni akarja hallgatóit, akár egy csecsemőt – olyan szeretettel, gondossággal és odafigyeléssel. Hogy úgy érezzék magukat – vagy talán még jobban –, mint valaha kisgyermek korukban. Mindezt valami olyan zenével, ami sem nem túl merész, sem nem túl tudálékos – csak rendkívüli.

Théo Ceccaldi egyértelműen a kortárs jazz-színtér egyik nagyszerű új felfedezése, aki a legfinomabb nüanszok iránti fogékonyságával folyamatosan törekszik az erőteljes kifejezésmód, a líraság és a kifinomult formák összeegyeztetésére. Egészen fiatal korától már igen komoly klasszikus tanulmányokat folytatott, de a dzsessz szabadsága mindig is vonzotta. Valójában 2010-ben találta meg saját hangját, amikor csellista testvérével, Valentinnal és Guillaume Aknine gitárossal közösen megalapították egészen eredeti triójukat, amely a nyugati kamarazenei hagyományokat szabad improvizációval ötvözte. A trió zenészei – mások mellett Roberto Negro zongoristával – egyben a Tricollectif Orlean fiatal művészi kollektíva alapítói is, akik különféle formációkban működnek együtt azóta is. A zenésztársai által is rendkívül elismert Theo Ceccaldi tagja többek között az Olivier Benoît vezette, s a BMC koncettermében 2016 őszén sikeres koncertet adó Orchestre National de Jazz együttesnek, az improvizatív iXi zeneszerző-vonósnégyesnek, valamint a Hans Lüdemann zongorista vezette francia-német TEE (Transeurope Express) oktettnek – melyeket az Opus közönsége 2015-16-ban láthatott-hallhatott.

Roberto Negro zongorista, a CRR Chambéry jazz fakultásán szerezte meg diplomáját, 2008-tól Párizsban Marc Ducret-től, Denis Badault-tól és Benoit Delbecqtől vett leckéket, majd egy évig a Didier Lockwood Zenei Központ hallgatója volt, ahol zeneszerzői díjat nyert. Az említett Tricollectif tagjaként Theo Ceccaldi, Valentin Ceccaldi és Adrien Chennebault dobos társaságában megalapította  a La Scala kvartettet. Az új találkozásokra, megújulásra és a transznemű zenei kifejezésmódok iránti kísérletekre is fogékony Roberto Negro jelenleg számos projektben vesz részt. Sokoldalú játéka révén olyan művészek oldalán jelenik meg rendszeresen, mint Michel Portal, Louis Sclavis, Daniel Humair, Laurent Dehors, Franck Vaillant, vagy Andy Emler, hogy csak néhányukat említsük.

robertonegro.com  
tricollectif.fr 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Galéria
2Kép
január 06 szombat