Program

Vive le Jazz! Fesztivál | YOU (FR)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Linda Oláh - ének
  • Guillaume Magne - gitár
  • Héloïse Divilly - dob

A francia YOU hármasfogata a maloya rabszolgadaloktól és a jazztől a post-rockig egyetlen műfaj eszköztárától sem riad vissza. Linda Oláh pőre tisztaságában vagy épp effektezve megszólaló énekhangja egyenesen a szívbe hatol, Guillaume Magne gitáros tónusa az áttetsző hangoktól az üvöltésig terjed, a Réunion szigetéről származó dobos, Héloise Divilly pedig mindenféle szelekre és áramlatokra nyitott zenét komponál.

A trió első, Isles című albuma után nemrég jelent meg második lemeze, a Winds, amelyen betűk és hangok, mondatok és hangszínek, látomások és mozzanatok véletlenszerű ütközései vagy kombinációi jelölik ki a zene útját. Héloïse Divilly szürreális alkímiával alakította misztikus dalokká az ír költő, Vincent Divilly végtelenbe forduló verseit.

A YOU zenéje hol a magasból ragyog, hol a mélybe ránt; az improvizációk hol vulkán módjára túlcsordulnak, hol elmosódott színek homályába vesznek. A hang, a gitár és a dobok egyszerre nyers és kifinomult hangzása telített és mégis üres, és ez a szédítő üresség állandó izgalomban tartja a hallgatót.

 

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2022 november 17 csütörtök